кредити Варна | потребителски кредит | ипотечен кредит | бизнес кредит | студентски кредит | Разпро кредит 
Продажба на изделия от благородни метали

Продажба на изделия от злато и сребро
 В стремежа си да бъдат постоянно в услуга на своите клиенти и във връзка с нарасналото търсене в национален и международен план на изделия от благородни метали, банките стартира продажби на златни и сребърни емисии.
 Предлаганите изделия са изключително подходящи както за колекционери, така и като оригинален подарък по различни поводи.
Артикулите можете да закупите в множество офиси на различни банки в цялата страна, като постепенно броят ще бъде увеличен, а се очаква да се разшири предлагания асортимент със златни и сребърни инвестиционни монети и кюлчета, монети на БНБ и други специални продукти.
Научете повече >>

Банковото кредитиране на домакинствата поевтинява през юни

Средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове спада през юни 2011 г. в сравнение с юни 2010 г. с 0.51 пр.п. до 12.16%, а по тези в евро – с 1.47 пр.п. до 9.22%. При жилищните кредити в левове той се понижава с 0.73 пр.п. до 8.35%, а по жилищните кредити в евро – с 0.59 пр.п. до 7.92%. Средният лихвен процент по другите кредити в левове спада с 4.12 пр.п. до 7.85%, а по другите кредити в евро – с 0.98 пр.п. до 8.40%, отчита официалната статистика на БНБ.

През ... Научете повече >>

Актуалната услуга “Събиране на вземания” в помощ на затруднени компании

“РазПро Финанс Консулт” ЕАД е новосъздадена фирма, с централен офис в гр. Варна.

Младата си възраст дружеството компенсира с опита и уменията на екипа от икономисти и юристи, които работят в него, както и на широк кръг други специалисти, готови при необходимост да се включат в работните екипи.

Услугите, които предлагаме са насочени изцяло в помощ за стабилизиране на бизнеса на нашите клиенти и разкриване на възможности за неговото разширяване и развитие.

Това е сложен, понякога по-продължителен процес, който изисква качествено ... Научете повече >>

Втори сме по спад на цените на жилищата в Европа

През първото тримесечие на 2011 г. цените на жилищните недвижими имоти са се повишили в 16 страни, а в 23 страни са поевтинели, се казва в доклад на Global Property Guide, следящ представянето на 39 пазарa в света.

Общата тенденция на пазара на имоти в световен мащаб е към по-нататъшно понижение на цените, смятат от компанията, като спад се наблюдава на 59% от следените пазари. Първото тримесечие на годината е било относително спокойно, макар че ръстът на инфлацията и повишението на лихвите оказва негативно въздействие.

Най-значителен спад на цените на ... Научете повече >>

Цените на имотите се стабилизират в 1-во тримесечие

През първото тримесечие на 2011 г. продължи започналата от средата на 2010 г. стабилизация на имотния пазар, отчитат от Bulgarian Properties.

Все още ръстът на обема продажби е по-скоро символичен - 3% спрямо първото тримесечие на 2010 г., но първият положителен знак идва от пазара в София, където продажбите на имоти нараснаха двойно спрямо същия период на миналата година.

Изминалото първо тримесечие на 2011 г. беше успешно за продажбите на апартаменти в София, Варна. На фона на слаб ръст от 3% на броя на продажбите общо за цялата страна спрямо ... Научете повече >>

Накъде тръгват лихвите - нагоре или надолу?

През февруари 2011 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове на сектор домакинства се понижава в сравнение с февруари 2010 г. с 0.95 пр.п. до 12.15%, по жилищните кредити в левове - с 0.99 пр.п. до 8.32%, по жилищните кредити в евро - с 0.36 пр.п. до 8.13%, а по другите кредити в левове - с 0.99 пр.п. до 12.31%.
През февруари 2011 г. в сравнение с януари т.г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове спада с 0.08 пр.п., а по жилищните кредити в левове - с 0.05 ... Научете повече >>

Какви кредити тегли българинът през последните 12 месеца?

Българинът тегли жилищни и потребителски кредити в евро през последните 12 месеца, сочат изчисления на Profit.bg на база данни от Българска народна банка.
За периода 30 ноември 2009 - 30 ноември 2010 г. жилищните кредити в евро отчитат ръст от 447 млн. лв., а потребителските заеми в евро нарастват с 234 млн. лв.
Кредитирането в лева обаче отчита спад. По последни данни жилищните кредити на домакинствата в лева са 4.2 млрд. лв., или с 164 млн. лв. по-малко спрямо година по-рано, а потребителските заеми са с 674 млн. лв. по-малко спрямо предходния ... Научете повече >>

Потребителският е най-масово отпусканият кредит у нас

Потребителският кредит е най-масово отпусканият кредит у нас, сочат резултатите от социологическото проучване на тема "Задлъжнялостта на населението: състояние и перспективи", представени от ст.н.с. Емилия Ченгелова от Института по социология към БАН.
Обобщените данни от изследването показват още, че кредитната карта се използва от близо 20% от респондентите, а 12.3% изплащат ипотечен кредит. Подобен е и процентът на участниците в изследването, които са придобили стоки чрез лизинг.

Ченгелова припомни, че пикът на кредитирането у нас е бил в периода 2006 - 2008 г., като в момента процесът се е успокоил.
Научете повече >>

Експерти: Лихвите падат през втората половина на 2011 г.

Сериозно раздвижване на пазара на кредитиране през април и намаление на лихвите във втората половина на следващата година очаква да се случи у нас Тихомир Тошев, директор на „Кредит център”. Според него първата половина на 2011 г. традиционно няма да бъде много активна, защото в този период от време и бизнесът и хората си правят планове и се подготвят за сериозно инвестиране. Още през 2010 г. лихвените нива по ипотечните кредити тръгнаха надолу с около процент- процент и половина и това само демонстрира оформената тенденция към понижение. В същото време продължават да намаляват лихвите ... Научете повече >>

Данъчни облекчения за млади семейства с ипотечни кредити.

 Младите семейства могат да ползват облекчение, ако купуват първото си жилище с банков кредит. За да попаднат в тази група обаче младите съпрузи трябва да отговарят едновременно на няколко критерия
-Договорът за ипотечен кредит трябва да е сключен от данъчно задълженото лице или партньора му, с когото имат сключен граждански брак.
-До датата на сключване на договора за ипотечен кредит съпрузите не трябва да са навършили 35 години.
-Ипотекираното жилище трябва да е единствено за младото семейство през данъчната година.
-Данъчното облекчение се признава ... Научете повече >>

Ипотечен кредит – плюсове и минуси

За разлика от кредита, който банките отпускат конкретно за покупка на апартамент, къща или друг недвижим имот (и често се нарича жилищен), т.нар. нецелеви заем с ипотека може да се използва за най-различни нужди. При жилищния кредит клиентът най-често ипотекира в полза на банката имота, който купува с отпуснатите средства, докато при нецелевия заем той залага своя (а понякога и чужда) съществуваща недвижима собственост. Най-голямото предимство на заемите с ипотека е, че обичайно те са с по-ниски лихви в сравнение с другите потребителски кредити и дават достъп до по-голямо финансиране. Ипотеката върху недвижим имот прави кредита по-нискорисков за банката, затова ... Научете повече >>

НАП започва принудително изпълнение и спрямо малките длъжници

От Националната агенция за приходите съобщават, че затягат мерките за събиране на вземанията си, като вече принудителните мерки ще са насочени спрямо всички длъжници, независимо от размера на дълговете им. Една такава принудителна мярка е запориране на заплати на длъжници, като само част от тях преди това са били предупредени по телефона.

Практиката до края на 2009 година беше към лица със задължения под 5 хил. лева да не се търси принудително изпълнение, тъй като бившата Агенция за държавни вземания нямаше капацитет и работеща методика за ... Научете повече >>

Данъчни облекчения - възможностите да намалим данъците си

От 03 януари 2011 г. започна кампанията за плащането на данък върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Данъкът може да се плати до края на април, но до 10 февруари 2011 г. може да се използва 5 % отстъпка от размера на дължимата сума. Същата отстъпка може да се полза до края на кампанията, ако данъкът се плати по електронен път.

Представяме ви няколко възможности за данъчни облекчения. Те ще се изискат с годишната данъчна декларация за доходите за 2010 г., която се подава до 30 април ... Научете повече >>

Студентите могат да теглят кредити, за да финансират обучението си

Студентите и докторантите вече могат да се възползват от възможността да получат кредити при облекчени условия и срещу държавна гаранция. На първо време отпусканите средства ще покриват само таксите за следване и ще се превеждат директно по сметка на съответното висше училище. За отпускане на пари за месечна издръжка в размер на минималната работна заплата (240 лв.) могат да кандидатстват само студенти, които родят или осиновят дете по време на обучението си.  

След близо две годишно забавяне стартът на новата програма беше обявен днес в ... Научете повече >>

Предложения стимулират ипотечното кредитиране

Ръст на ипотечни кредити в страната през традиционно слабия за икономиката месец август отчита нализ на консултантската компания КредитЦентър. Очакванията на експертите са и интересът, и отпуснатите кредити да растат през следващите месеци, стимулирани от есенните промоции на банките, пише expert.bg.
В рамките на специалните предложения лихвите по ипотечните заеми паднаха до около 7 – 7.5% за кредити в евро и под 9% за тези в лева.
Атрактивните предложения за нови клиенти е възможно в дългосрочен план да повдигнат въпроса за рефинансирането и предоговарянето на старите задължения.
По-големият обем отпуснати ... Научете повече >>

Повече българи предпочитат да купят на кредит, отколкото да спестят

Веднъж минали през процедура за оценка на нашата платежоспособност няма какво да ни спре да опитаме пак да получим пари на заем.
Ползването на кредити за покупка не е новост в България, въпреки възходящото търсене на различни видове заеми през последните години. През годините на комунизма стотици хиляди семейства сключваха 20-годишни договори с ДСК и изплащаха символични месечни вноски за придобиването на жилище или покупката на автомобил, разчитаха на събирани десетилетия лихвоточки или участие в ЖСК кооперации. Преди 1989 година изключително популярни бяха и заемите на работното място от Взаимо-спомагателната каса. От заплатите ... Научете повече >>

Бизнес кредити в България

25% от компаниите, кандидатствали за бизнес кредит през първите 4 месеца на 2010 г., са получили одобрение за финансиране. Броят на одобрените заеми нараства в сравнение със същия период на 2009 г., когато всеки шести или 17% от подалите искане е имал положителен отговор. Данните потвърждават прогнозата, че пазарът на бизнес кредити ще излезе от кризата през настоящата година.
 Експертите определят изминалата 2009 година като  „осезаемо различна” спрямо предходните години. Различна, както за кредитополучателите, така и за кредиторите. От дружеството отчитат нарастване броя на фирмите, ... Научете повече >>


1 of 1

Продажба на изделия от благородни метали

Продажба на изделия от злато и сребро
 В стремежа си да бъдат постоянно в услуга ...
Научете повече >>

Банковото кредитиране на домакинствата поевтинява през юни

Средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове спада през ...
Научете повече >>

Актуалната услуга “Събиране на вземания” в помощ на затруднени компании

“РазПро Финанс Консулт” ЕАД е ...
Научете повече >>

Втори сме по спад на цените на жилищата в Европа

През първото тримесечие на 2011 г. цените на жилищните недвижими имоти ...
Научете повече >>