кредити Варна | потребителски кредит | ипотечен кредит | бизнес кредит | студентски кредит | Разпро кредит 

Здравейте,
Може ли да попитам след като кандидатствам при Вас за потребителски кредит каква е комисионната Ви за разглеждане на документи?

РазПро Кредит е без такса за кандидатстване и без комисионни.

Здравейте, бих искал да попитам каква е таксата за кандидатстване?

За разлика от останалите финансови институции в "РазПро Кредит" ЕАД няма такса за кандидатстване,а също и за усвояване на кредита.

Добър ден, имам два кредита - един ипотечен и един потребителски. кое е по-добре? да внеса малка част по ипотечния кредит или да си погася потребителския? и двата кредита са в бг валута благодаря ви .

Това коя от двете възможности е по-добра зависи от условията по кредитите. По принцип е по-добре да погасите потребителския кредит, защото обикновено по този вид кредити лихвите са по-високи, а таксите за предсрочно погасяване по-ниски (по потребителски кредити с променлива лихва такава такса липсва, а по тези с фиксирана е 0,5 % при остатъчен период под 1 година и 1% над 1 година).

Здравейте! Бих искала да попитам какви доходи са необходими за да кандидатствам за студентски кредит?

Поради несигурността на този проект за подпомагането на студентско кредитиране, вариант е да потърсите финансиране от банки предлагащи стандартни студентски кредити. Ако желаете кредит за покриване на лични нужди, различни от семестриалната такса е необходимо да се насочите към обикновен потребителски кредит

Може ли да изтегля кредит при положение, че имам лизинг?

Накратко бихме обобщили, че институциите, предоставящи заеми не могат да ограничат правото на техни клиенти да ползват услуги на други финансиращи институции. Възможността да заемете допълнителна сума се определя изцяло от равнището на доходите, които получавате и може да докажете.

Интересува ме има ли давност за лошите кредити и по кой закон съдят за тях

Обикновенно банките предявяват лошите си кредити и си изваждат изпълнителен лист срещу Вас и съвета ни е да не разчитате на обезсилване на кредита по давност.

здравейте, съкратиха ме от работа, след което банката жестоко вдигна лихвения процент на ип.кредит.интересува ме каква е процедурата, ако след публичната продан на жилището банката не успее да удовлетвори вземането си от продажбата на имота, т.е. имота се продаде на по-ниска цена. предварително благодаря за отговора

Това изцяло зависи от банката, какви действия ще предприеме. Не можем да прогнозираме техните действия. Трябва да посетите адвокат с договора си за кредит и той да Ви обясни в частност какви други последствия бихте могли да търпите. Ние не можем да коментираме конкретно случея Ви, т.като не сме запознати с договора за кредит.

Изтеглих голям заем от банка за общо ползване с друго лице.Какъв договор да сключим по между ни за коректното изплащане на заема и от двете страни?

Всеки да подпише нотариално заверен запис на заповед на другото лице за частта от парите, която ползва например.

Какво е ГПР %

чл.19(1) ЗПК  гласи : Годишния Процент на Разходите по кредита изразява, общите разходи по кредита за потребителя, настоящи или бъдещи, изразени като годишен процент от общия размер на кредита.

Ако брат ми има натрупани дългове към банки под формата на кредит и не може да ги изплати,това прави ли мен и родителите ни също длъжници на тези банки?

Ако брат Ви е пълнолетен и дееспособен граждани и някой от Вас не му е гарант по заемите - отговора е не.

При предсрочно погасяване на кредита дължа ли някаква такса или комисионна?

В РазПро Кредит ЕАД при предсрочно погасяване на кредита НЕ се дължат такси и комисионни.

Здравейте, имам бизнес кредит на фирмата която оглавявам.Минава ли кредита за разход на фирмата / в случай ,че минава кое : лихвите по кредита или главницата?/ Благодаря ви предварително!

Това е чисто счетоводен въпрос и най-добре да се обърнете към Вашият счетоводител

Здравейте, въпросът ми е дали можем да прехвърлим задължения по ипотечен кредит от физическо лице/съпруга ми/ на юридическо /ООД в което и давамата сме сътрудници/.Как може да постъпим и ще имаме ли преференции /финансови ,данъчни.../ за фирмата ни ? Благодаря Ви !

Въпрос на договорка с банковата институция.

Ипотечни кредити

РазПро - Актив

Бизнес кредити

РазПро - Бизнес

Продажба на изделия от благородни метали

Продажба на изделия от злато и сребро
 В стремежа си да бъдат постоянно в услуга ...
Научете повече >>

Банковото кредитиране на домакинствата поевтинява през юни

Средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове спада през ...
Научете повече >>

Актуалната услуга “Събиране на вземания” в помощ на затруднени компании

“РазПро Финанс Консулт” ЕАД е ...
Научете повече >>

Втори сме по спад на цените на жилищата в Европа

През първото тримесечие на 2011 г. цените на жилищните недвижими имоти ...
Научете повече >>