Бизнес кредити в България | кредити Варна | потребителски кредит | ипотечен кредит | бизнес кредит | студентски кредит | Разпро кредит 
Бизнес кредити в България

25% от компаниите, кандидатствали за бизнес кредит през първите 4 месеца на 2010 г., са получили одобрение за финансиране. Броят на одобрените заеми нараства в сравнение със същия период на 2009 г., когато всеки шести или 17% от подалите искане е имал положителен отговор. Данните потвърждават прогнозата, че пазарът на бизнес кредити ще излезе от кризата през настоящата година.
 Експертите определят изминалата 2009 година като  „осезаемо различна” спрямо предходните години. Различна, както за кредитополучателите, така и за кредиторите. От дружеството отчитат нарастване броя на фирмите, които са търсили кредити не за развитие на бизнеса си, а за преструктуриране на финансовите си задължения, заради възникналите по обясними причини затруднения. Отношението към пазара на имоти от страна на кредиторите пък е станало по-трезво и рационално, в сравнение с предходните две - три години. Причините, които посочват от компанията, са свитият пазар на недвижими имоти и намаляването на стойността на обезпеченията.
  Също така, друго важно от изминалата година е преместването на фокуса на финансиращите институции от задачата за експанзия и пазарен дял към по-доброто управление на риска на кредитите. Точно за управлението на риска, кредитните институции включват през 2010 и нов критерии при отпускане на финансиране. Кредиторите анализират как фирмата се справя в условията на криза. Този анализ дава допълнителна информация за рисковия профил и гъвкавостта на една компания, за това може ли тя да се настройва успешно спрямо променящия се пазар.От бранша обаче не очакват отпушването на бизнес кредитирането да бъде съпроводено с реално понижение на лихвите по отпуснатите заеми.
12 месеца е най-често предлаганият гратисен период на пазара
В момента на пазара на бизнес ипотечни кредити най-разпространен е гратисен период от 12 месеца. Гратисен  период се договаря най-често от фирми, които теглят кредит с цел инвестиция. Така, докато вложението, например в ново помещение или оборудване, започне да генерира печалба, фирмата плаща по-ниска погасителна вноска. Или с други думи средствата от текущата дейност се насочват за разработване на инвестицията, вместо за погасяване на кредита.

Ипотечни кредити

РазПро - Актив

Бизнес кредити

РазПро - Бизнес

Продажба на изделия от благородни метали

Продажба на изделия от злато и сребро
 В стремежа си да бъдат постоянно в услуга ...
Научете повече >>

Банковото кредитиране на домакинствата поевтинява през юни

Средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове спада през ...
Научете повече >>

Актуалната услуга “Събиране на вземания” в помощ на затруднени компании

“РазПро Финанс Консулт” ЕАД е ...
Научете повече >>

Втори сме по спад на цените на жилищата в Европа

През първото тримесечие на 2011 г. цените на жилищните недвижими имоти ...
Научете повече >>